Det kinesiska nyåret är kinesernas allra viktigaste och största helg. Den infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari. Variationen beror på att den kinesiska kalenderns månader inte är lika långa som i vår gregorianska kalender.

Apans år

apans-ar_800

I år är det apans år som började 8 februari 2016 och slutar den 27 januari 2017, då vi går in i tuppens år.

Det kinesiska nyåret är en riktig familjehögtid i Kina. Alla som kan försöker åka hem till sina föräldrar och familj för att träffa nära och kära.

Det betyder att många av våra leverantörer stänger ner sin verksamhet helt eller delvis upp till en månad kring nyår som inträffar 28/1 2017 nästa gång.

 

”Apan är det nionde djuret de tolv zodiakdjuren inom Kinesisk astrologi

Apan räknas som det mest mångsidiga tecknet i den kinesiska zodiaken. Personer födda i apans år anses vara uppfinnare, underhållare och de kreativa genierna bakom allt påhittigt, även rackartyg. De tros ha en naturlig snabb uppfattningsförmåga vilket gör att de kan förstå vad som försiggår runt omkring dem, och håller det i minnet. Det klarar det mesta med sin mångsidighet och rörliga tankeförmåga. De anses pålitliga och ärliga och man vågar anförtro dem sina hemligheter. De är bra på problemlösning och vet hur man lyssnar noga och tänker ut lösningar på en och samma gång.

Även om de är pålitliga och aldrig skulle skada av ovilja, låter de aldrig någon som skadat dem eller deras rykte komma undan. Deras uthållighet och förmåga att uppnå sina mål får dessa personer att verka fåfänga eller manipulativa. Personer födda i detta tecken bör vara försiktiga så de inte skadar sina vänskapsrelationer. Det är viktigt för dem att lära sig att ibland är det klokare att låta vissa saker passera.

De har flexibla principer och självförtroende, så de är nöjda, men de lyckas ofta ställa till det för andra. Om ett projekt går fel hjälper de sällan till att ställa allt till rätta igen. Men de hanterar det också, med sin charm kan de få andra att tro att bara att känna dem är ett privilegium.”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Apa_(zodiak)

Kunskap och information.

Håll dig uppdaterad om trender och produktnyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar ut ca fyra stycken om året.
Namn
E-postadress