Vi är våra kunders ögon i världen!

Det innebär att vi håller oss uppdaterade gällande trender inom olika områden. Vi besöker mässor i Europa för att få koll på det senaste. Vi besöker också mässor i Kina där befintliga och nya leverantörer visar upp sina senaste och bästa produkter. I praktiken innebär det att vi kan hitta roliga, praktiska, snygga produkter för våra kunder på plats i Kina.

Mässan i Kanton är den största i Kina och där hittar vi allt ifrån elektronik till inredning. Snart är det dags igen, i oktober åker vi ut för att hitta just DIN produkt. Kontakta oss och berätta mer om vad du söker.

Materialtrender

liz_1568_lowres_800

En viktig trend är naturmaterial som trä, sten, kork, papper och metaller som vi ser i både mode och heminredning.

Kork

Kork gör comeback! Kork och ett tunt material kallat kork textil kommer i allt från mode till heminredning och kan användas i exempelvis väskor, förvaringskorgar och inredning av olika slag. Det är ett trendigt, miljövänligt material med flera unika egenskaper: det är naturligt, mjukt, slitstarkt och akustiskt isolerande, antistatiskt, naturligt fukt- och smutsavvisande samt med låg risk att framkalla allergi.

Kork är ett förnyelsebart naturmaterial som skördas från stammen av korkeken (Quercus suber) som växer i södra Europa och norra Afrika. Korken kommer från barken av trädet och kan endast skördas vart nionde år. Det orsakar ingen skada på trädet och bark kan växa tillbaka naturligt utan behov av bekämpnings- eller gödningsmedel. Eftersom man skördar korken utan att avverka trädet har detta en positiva effekt på miljön och resulterar i att bevara träden som kan bli upp till hundra år samt djurlivet i dessa skogar. Eftersom kork är ett förnyelsebart material ger framställningen mycket lite avfall och är därför ett mycket miljövänligt alternativ.

 

Tvättbart papper – washable paper

Detta fantastiska och slitstarka material är på fram marsch inom både heminredning och mode eftersom det går att färga, forma, trycka och sy ihop till olika produkter som får en cool och modern look. Det är tåligt och slitstarkt och går att tvätta och passar därför utmärkt till förvaring, väskor mm.

Tvättbart papper är gjort av naturliga cellulosafiber, en grön och förnybar resurs. Materialet tillverkas av papper som bearbetas i en process som stärker fibrerna och ger en tålig och hållbar yta. Resultatet är ett slitstarkt, tufft, läderliknande material.

 

Sten, trä och marmor

Materialen har funnits med i heminredningen ett tag men nu kan vi även se att dessa material kommer som tryckt mönster på produkter i glas och plast. Man kan exempelvis se ljuslyktor, köksvågar och skärbrädor med tryckt marmor- eller trämönster.

Kunskap och information.

Håll dig uppdaterad om trender och produktnyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar ut ca fyra stycken om året.
Namn
E-postadress