Trendspaning juni 2017

 

Vi är våra kunders ögon i världen!

Vi har varit på mässa i Asien. Denna gång besökte vi Hong Kong, Guangzhou i Kina (som är återkommande 2 ggr per år) samt Vietnam. I Vietnam hittade vi många fina och annorlunda saker varav flertalet leverantörer med handgjorda produkter. Vi kommer fortsätta utöka vår bas av leverantörer med företag som producerar snygga och kvalitativa produkter till bra pris. Vi är hela tiden på jakt efter det senaste för att vara först med att presentera det till våra kunder!

Några stora trender från Asien är natur när det gäller både mönster och material. Det är fortsatt stort fokus på miljöanpassade material såsom:

  • bambufiber
  • kork
  • vetefibrer

Många tillverkare arbetar med miljöanpassade material och presenterar produkter som är både miljövänliga och snygga.

Vi kunde också se att återvunnet material växer och syns mer och mer. Exempelvis förvaringskorgar som är skapade av återvunna plastpåsar. Ett annat exempel är återvunnen plast som används i shoppingpåsar.

Våra kunder och leverantörer värnar om miljön och vi är kontakten däremellan som gör det möjligt att jobba med hållbara kampanjprodukter!

Produkter

Våra kunder är ständigt på jakt efter den rätta produkten. Det ska vara en produkt som passar varumärkets strategi, som vänder sig till rätt målgrupp, som förmedlar företagets image på ett bra sätt och som håller hög kvalitet.

Det ska dessutom vara en produkt och ett material som är rätt i tiden. Det är en rolig utmaning att hela tiden presentera produktidéer som kan passa våra kunder och som lever upp till kraven.

Några av de ”heta” produkterna som vi ser just nu är Spinners i supercoola färger och modeller som hjälper barn och vuxna att relaxa , To-Go-Muggar i olika material med praktiskt lock.

Påsar är en annan mega-trend i hela Europa, det beror på problemen med engångsförpackningar av plast som just nu debatteras inom EU. Vi ser att just påsar kommer att vara i fokus som kampanjprodukt, dels därför att det passar de flesta varumärkena men också för att det är ett perfekt sätt att få ut sitt budskap. Här kan man välja allt från ekologisk bomull och papper till påsar i återvunnen plast.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kunskap och information.

Håll dig uppdaterad om trender och produktnyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar ut ca fyra stycken om året.
Namn
E-postadress